Ускубанки — стародавня поліська страва

Розповім про старовинну поліську страву, яку готували у моїй сім'ї в с. Звірів на Волині. Прабабуся передала цей рецепт моїй бабусі, а та в свою чергу моїй мамі. Так ось, страва дуже проста але неймовірно смачна якщо приготувати її правильно. 

Приготування дуже схоже на "старопольські пизи", проте воно від них відрізняється відсутністю кількох важливих інгрідієнтів, тому можна вважати його самобутнім для нашого регіону. Також цю страву ще звуть - КОВМИ або песковата картопля.

Що потрібно на 3 порції:

  • Картопля - 1 кг
  • Борошно - 150 гр.
  • Цибуля - 30 гр.
  • Сало - 0,50 гр.
  • Сіль за смаком

Варити картоплю в підсоленій воді. Коли картопля буде готова зверху засипати її борошном, поварити 5-7 хв. Злити воду, пом'яти на пюре. Нарізати сало і цибулю кубиками, підсмажити. Тоді ложкою виробити кульки і посмачити шкварками. Смакує з будь-яким салатом.

Смачного вам!

https://village-life.biz/uskubanky-starodavnia-poliska-strava/?feed_id=653&_unique_id=6338009f9b6e5

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Сліди звірів і птахів на снігу - схеми з назвами

Прості рецепти салатів на день народження з фото - 2023

Подорожуємо українським селом Пеньківка та насолоджуйся сільською природою