Прості рецепти салатів на день народження з фото - 2023

День народження, як співається в пісні, не тільки сумне, але ще й клопітке свято. Звісно, приємно відчути увагу рідних і близьких людей та отримати подарунки. Однак їх ще треба гарненько пригостити. Адже не хочеться подавати до столу стандартні і набридлі всім салатики. Можна приготувати до цього заходу і звичайні салатики: прості рецепти салатів на день народження.
Салати, хоч і належать до закусок, але за великим рахунком є головними стравами застілля під час будь-якого свята. День народження в цьому випадку не виняток. Можна, зрозуміло, приготувати до цього заходу і звичайні салатики, святково їх оформивши. При цьому якщо з головною (гарячою) стравою зазвичай труднощів не виникає, то над закусками доводиться поламати голову.

"Малахітовий браслет" салат на день народження
Цей салат не тільки приємно потішить шлунки гостей, а й вразить своїм зовнішнім виглядом. Відверто кажучи, він чимось нагадує відомий усім Гранатовий браслет. І робиться за тим самим принципом, викладається у формі кільця. А ось продукти для нього потрібні трошки інші.
Інгредієнти:
- куряча грудка - 250-300 г;
- яйця курячі - 4 шт;
- морквина - 1 коренеплід;
- часник - 1-2 зубчики залежно від величини (за смаком);
- яблуко - 1 шт. (обов'язково зелене);
- ківі - 4 шт;
- лимон - 1 столова ложка видавленого з нього соку;
- майонез - для заправки за смаком.
Принцип приготування Малахітового браслета схожий з його гранатовим аналогом, подрібнені інгредієнти викладаються шарами навколо склянки. Коли склянка буде вийнята, вийде салатик у формі кільця.
Для приготування Малахітового браслета треба відварити курку, яйця і моркву. Продукти треба остудити, а потім подрібнити в різний посуд. Кубиками нарізати куряче м'ясо, моркву потерти на тертці. Також окремо один від одного треба натерти на тертці яєчні білки та жовтки.
Рекомендуємо:
Новинка: 5 найкращих рецептів безалкогольних коктейлів на будь-який смак
Тепер можна приступити до нарізки фруктів. Вони очищаються і ріжуться невеликими кубиками. До речі, всі чотири ківі різати не треба. Достатньо двох, а ті, що залишилися, підуть на прикрасу готової закуски. А шматочки яблука треба відразу скропити лимонним соком, щоб вони не потемніли.
Залишилося приготувати заправку. Для цього в майонез треба додати роздавлений пресом часник і ретельно перемішати отриманий соус. Після цього можна приступати до складання салату. Для цього треба поставити склянку в центрі плоского блюда, а навколо неї акуратно викласти подрібнену курку, а зверху шматочки ківі. Цей шар треба покрити майонезним соусом і посипати яєчними білками. Потім нанести ще один шар соусу. На нього викладається морквина і шматочки яблук. Знову майонезний шар і посипання яєчними жовтками.
Тепер верх салату можна прикрасити шматочками двох ківі, що залишилися, обережно витягти склянку і нести готову закуску на святковий стіл.

"Крабовий королівський" салат на день народження
Попередній салат чудово поєднуватиметься на столі разом із головною стравою з м'яса або птиці. А ось любителям риби та морепродуктів припаде до смаку ось така не тривіальна закуска з крабового м'яса або однойменних паличок. Для нього знадобляться:
- крабовий інгредієнт (м'ясо або палички) - 250-300 г;
- яйця курячі - 4 шт;
- сухарики (саморобні або без смакових ароматизаторів) - 100 г;
- часник - 1-2 зубчики залежно від величини (за смаком);
- твердий сир - 300 г;
- лимон - 1 столова ложка видавленого з нього соку;
- майонез - для заправки за смаком.
Яйця відварити і порізати на середньої величини кубики. Крабове м'ясо нарізати невеликими шматочками. Сир натерти на шатківниці. Зубчики часнику подрібнити за допомогою преса. Процес приготування закуски не по-королівськи простий. У салатник викласти сухарики, скропити лимонним соком, додати решту інгредієнтів, перемішати і заправити майонезом.

Салат "Вітамінний"
У принципі, для смачного салату навіть не обов'язково використовувати м'ясо, рибу чи морепродукти. Наприклад, для цього салату треба взяти:
- морквина - 4 середніх коренеплоди;
- яйця курячі - 4 шт;
- зелений горошок (заводської консервації або свіжоморожений) - 200-250 г;
- цибуля-ріпка - 1 головка середньої величини (краще фіолетова);
- часник - 2-3 зубчики залежно від величини (за смаком);
- зелена цибуля - 4-5 пір'їн;
- сіль, перець чорний мелений, майонез або натуральний йогурт для заправки - за смаком.
Морквину і яйця відварити, очистити від зовнішньої оболонки і натерти на крупній тертці. Із консервованого горошку злити рідину. Якщо для приготування використовується заморожений продукт, то його теж треба відварити до готовності.
Рекомендуємо: Найкращі новорічні салати 2024: ТОП-10 найкращих рецептів у рік Дракона
Підготовлений горошок додати в салатник до морквини та яєць. Цибулю дрібно порізати й відправити до решти продуктів. Якщо для салату було взято не фіолетову, а звичайну цибулю, то є сенс спочатку залити її окропом і потримати хвилин 5.
Подібна обробка позбавляє овоч зайвої гіркоти. Часник розчавити в давилці, а пір'я зеленої цибулі дрібно порубати й обидва інгредієнти теж покласти в салатник. Закуску посолити, поперчити, перемішати і заправити майонезом або йогуртом. Салат готовий.

"Венеція" рецепт на день народження
Ну і наостанок шедевр добірки - салат із романтичною назвою Венеція. При цьому робиться він не менш просто, ніж попередні варіанти. А в магазині для такої закуски доведеться підкупити:
- куряча грудка - 400-450 г;
- яйця курячі - 3 шт;
- печериці або інші гриби - 300 г;
- картопля - 2-3 коренеплоди;
- свіжий огірок - 1 шт;
- чорнослив - 200 г;
- твердий сир - 200 г;
- майонез - для заправки за смаком.
У пательню налити трохи рослинної олії й обсмажити порізану на шматочки курячу грудку. Потім туди ж влити трохи води, накрити посуд кришкою і тушкувати курку до готовності. Яйця і картоплю просто відварити, а потім крупно потерти. Огірок теж краще подрібнити за допомогою шатківниці, а потім злегка віджати, щоб видалити надлишки вологи. Гриби порізати на пластинки й обсмажити в невеликій кількості олії. Чорнослив залити невеликою кількістю окропу, настояти хвилин 15-20, після чого дрібно порізати.
Складання салату відбувається в такій послідовності (можна змінювати за бажанням): чорнослив, шматочки курки, сітка з майонезу, натерта на великій тертці картопля (можна злегка підсолити), майонезна сітка, гриби, натерті на шатківниці яйця, соусна сітка, тертий сир і огірок (можна злегка підсолити).
Готувати салат можна як у роз'ємній формі, так і просто на плоскому блюді. А якщо є час і бажання повозитися, його можна подавати порційно.
Це тільки мала частина простих, але дуже смачних салатів, які можна приготувати на день народження. Але ж ніхто не забороняє пофантазувати. Так що, вперед на кухню і… приємного апетиту!
Посилання на підтримку та розвиток першого україномовного проєкту:
"Все про життя в селі | Village-Life.biz"
Коментарі
Дописати коментар