Не тільки смажена: 7 нових рецептів із куркою, від яких буде в захваті вся ваша родина

Від соковитого пирога з куркою, сиром фета і в'яленими томатами до вишуканого курчати, запеченого з виноградом, - зібрали добірку 7 нових рецептів із куркою, завдяки яким ви заново закохаєтесь у неї.
Смажена курка - це класика. Однак із цієї птиці можна приготувати безліч інших цікавих страв.
Філе з курки в пергаменті

Інгредієнти:
- Філе курки - 300 г
- Коріандр мелений - 1/2 ч. л.
- Мелений перець чилі - 1/4 ч. л.
- Мелений чорний перець - 1/4 ч. л.
- Мелена паприка - 1/2 ч. л.
- Сушена зелень - 1/2 ч. л.
- Рослинна олія - 1 ст. л.
- Сіль
Спосіб приготування:
Філе розрізати навпіл уздовж, щоб вийшли два не дуже товсті пласти. Пергамент нарізати на прямокутники розміром 26×18 см. Скласти пергамент рівно навпіл по довгій стороні, щоб вийшов листок, схожий на листівку.
Внутрішню частину "листівки" змастити олією, відступаючи від країв по 2 см. Змішати всі спеції: мелену паприку, перець чилі, коріандр, зелень, перець і сіль. Рівномірно посипати спеціями змащену олією частину пергаменту.
На одну половину пергаменту зі спеціями викласти філе, накрити другою і ретельно притиснути. Так само підготувати другу половину філе.
Обсмажити філе з двох боків на сухій сковороді на середньому вогні. Перевертати акуратно. Готувати по 3 хвилини з кожного боку, потім вимкнути вогонь, накрити кришкою і залишити ще на 2 хвилини. Час може бути трохи збільшено, залежно від товщини смаженого стейка.
Шаурма з куркою

Інгредієнти:
- Лаваш - 90 г
- Соус часниковий - 50 г
- Курячі стегна гриль - 130 г
- Огірки солоні - 30 г
- Помідори рожеві - 20 г
- Салат Латук - 8 г
- Зелень (петрушка, кріп) - 1 г
Спосіб приготування:
Лаваш змастити часниковим соусом з одного краю (25 гр), зверху викласти листя салату Латук.
Потім, на листя викласти половину солоних огірків і помідорів, нарізаних тонкими скибочками.
Далі викласти готові, нарізані скибочками курячі стегна і решту огірків, помідорів і часникового соусу.
Загорнути лаваш з усіма інгредієнтами у вигляді рулету і поставити на попередньо розігрітий гриль до 200 °С. Підсмажити до готовності, під час подачі розрізати на 2 частини і прикрасити свіжою зеленню.
Курка по-персидськи

Інгредієнти:
для курки:
- Ціла курка - 1,8-2,3 кг
- Солодка паприка - 2,5 ч.л.
- Часниковий порошок - 1,5 ч.л. (або 3 зубчики часнику)
- Свіжомелений чорний перець - 1,5 ч.л.
- Грубозерниста сіль - 1 ч.л.
- Мелений коріандр - 0,5 ч.л.
- Мелена зіра - 0,5 ч.л.
для соусу барбекю:
- Кетчуп - 1 ст.л.
- Яблучний оцет - 1/4 ст.л.
- Світло-коричневий цукор - 0,5 ст.л.
- Гірчиця - 2 ст.л.
- Грубозерниста сіль - 1 ч.л.
- Мелений перець чилі - 1 ч.л.
- Часниковий порошок - 3/4 ч.л.
- Каєнський перець - 1/4 ч.л.
- Свіжомелений чорний перець - 1/4 ч.л.
Спосіб приготування:
Збризніть чашу мультиварки олією (можна на дно чаші розкласти 3-4 кільця від банок, без металевих кіл).
Змішайте в невеликій мисці всі спеції. Добре обсушіть курку і переверніть грудкою вниз. Зробіть розріз завдовжки 2,5 см. на шкірі між стегном і хребтом з кожного боку. Натріть усю курку сумішшю спецій і помістіть курку в мультиварку. Закрийте кришкою і виберіть режим "LOW".
Протягом 6-7 годин курочка буде готова.
Для приготування соусу в мисці змішайте всі інгредієнти, поставте в мікрохвильову піч на 4 хвилини, перемішавши 1-2 рази, поки цукор і спеції не розчиняться, а соус не загусне. Дайте охолонути.
Коли курка буде готова, зніміть кришку з мультиварки від і змастіть курку соусом. Залиште курку в чаші ще на 10-15 хвилин і подавайте до столу!
*Соус, що залишився, можна подати додатково до курки, хто любить соковитіше.
Рекомендуємо також: Гастрономічна карта України – 2022
Пиріг із тіста філо з куркою

Інгредієнти:
- Курка (філе або стегно безкісткове) - 600 г
- Шпинат (свіжий або заморожений) - 200 г
- Зубчик часнику - 1 шт
- Оливкова олія - 1-2 ст. л.
- Рікотта - 200 г
- Сир фета - 150 г
- В'ялені томати - 45 г
- Цедра 1 лимона
- Лимонний сік - 2 ст. л.
- Тісто філо - 10 аркушів
- Розтоплене вершкове масло - 50 г
Спосіб приготування:
Курку поріжте на невеликі шматочки й обсмажте на сковороді з оливковою олією. Коли курка буде готова, додайте шпинат і часник. Тушкуйте ще кілька хвилин. Відкладіть начинку вбік і остудіть.
У миску додайте рікоту, сир фета, лимонну цедру і сік лимона. Перемішайте до однорідності.
Об'єднайте начинку з її м'ясною частиною, додайте в'ялені томати. Перемішайте.
Підготуйте тісто філо. 7 аркушів змастіть розтопленим вершковим маслом і покладіть один на одного. Потім покладіть стопку аркушів тіста у форму для випічки таким чином, щоб краї звисали з форми.
Викладіть начинку у форму. Закрийте пиріг вільними краями тіста. Решту 3 листів філо поріжте на четвертинки і викладіть поверх пирога.
Випікайте в духовці за 180 °С 50-60 хвилин. Якщо верх пирога почне рум'янитися до його готовності, накрийте його фольгою і продовжуйте випікання.
Рекомендуємо також: Чим замінити майонез у салаті та інших стравах – золоті рецепти соусів і заправок
Курчата, запечені з виноградом

Інгредієнти:
- Курча-корнішон - 2 шт
- Виноград - 500 г
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Кориця - 1/3 ч. л.
- Невеликий апельсин - 1 шт.
- Зерниста гірчиця - 1 ч. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Головка часнику - 1 шт.
Спосіб приготування:
Змішайте оливкову олію, гірчицю, сіль, сік часточки апельсина і корицю.
Промийте курчат, просушіть паперовим рушником. Натріть курчат ароматною олією і викладіть у вогнетривку форму.
Розігрійте духовку до 180 ˚С.
Навколо курчат викладіть грона винограду і розрізану навпіл головку часнику.
У тушки курчат вкладіть часточки апельсина.
Запікайте 40 хвилин під фольгою. Потім зніміть фольгу, запікайте ще хвилин 20, періодично поливаючи соком, що виділився, до рум'яної скоринки.
Фо Га з куркою

Інгредієнти:
- Бульйон фо - 470 мл
- Локшина рисова - 200 г
- Проросла соя - 20 г
- Куряча грудка - 90 г
- Цибуля зелена - 10 г
- Листя кінзи - 6 г
- Цибуля червона - 15 г
- Цибуля порей - 10 г
- Листя базиліку - 3 г
- Листя м'яти - 2 г
- Лайм - 15 г
- Соус шрічара - 8 г
- Боби в соусі - 7 г
- Оцет із чилі - 20 г
- Часник і перець чилі
Спосіб приготування:
Курку нарізати тонкими слайсами завтовшки 3-5 мм.
Рисову локшину відварити до готовності.
Цибулю зелену нарізати пір'ям навскоси, цибулю червону - соломкою, білу частину цибулі порею нарізати тонкими кружечками завтовшки 1 мм.
У сотейник налити бульйон, розігріти, викласти рисову локшину і прогріти.
У бульйон викласти скибочки нарізаної курки, варити приблизно 30 секунд.
У супову миску викласти розігріту локшину, курячі слайси, паростки сої, потім увесь вміст залити розігрітим бульйоном, зверху викласти червону і зелену цибулю, листя кінзи, кільця цибулі порей, листя базиліка і м'яти.
В окремі соусники викласти оцет із чилі. Викласти зі слайсами часнику та перцю чилі, соус шрірача з додаванням бобів у соусі чилі та часточку лайма.
Рекомендуємо також: 20 рецептів салатної заправки, які зроблять вашу страву незабутньою – 2023
Курка на пару в імбирному маринаді

Інгредієнти:
- Стегно куряче або гомілка - 4-6 шт
- Часник - 4 зубчики
- Імбир, дрібно натертий - 2 ст.л.
- Сметана - 70 г
- Спеції - за смаком
Спосіб приготування:
Перемішати всі інгредієнти і ретельно змастити соусом, що вийшов, курячі стегна. Залишити маринуватися курку на 30-60 хвилин. Розкласти курку в контейнер пароварки і вибрати режим "курка" (28 хвилин). Приємного апетиту!
Будемо вдячні за відгук в коментарі та якщо поділитесь в соціальній мережі. Також можете подякувати нам та підтримати нас своїм Донатом, ми створюємо україномовний контент. Переважна більшість запитів в мережі інтернет видається російською мовою – Ми "Village-Life" хочемо та докладемо максимум зусиль для виправлення даної помилки.
Тому за нашу сумлінну працю ми були б не проти якогось внеску , так як розвиваємо даний проєкт самостійно. Посилання на розвиток проєкту “Village-Life.biz” на 2023-й рік.
https://village-life.biz/ne-tilky-smazhena-7-novykh-retseptiv-iz-kurkoiu-vid-iakykh-bude-v-zakhvati-vsia-vasha-rodyna/?feed_id=1386&_unique_id=63c639e6b4733
Коментарі
Дописати коментар